Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  ایلنا، معمولا در ماه‌های رجب و شعبان، عید نوروز و بعضی دیگر از روزهای سال ، برخی کسب‌وکارها  از رونق بیشتری برخوردارند.اما این روزها به دلیل شیوع کرونا  بیشتر کسب‌وکارها  دچار آسیب شدند که در این میان، صنف طلا و جواهرفروشان یکی از زیان‌ده‌ترین صنوف متأثر از شیوع کروناویروس بودند.

حتی اکنون نیز که ۹۰ درصد مشاغل و صنوف  بازگشایی شده‌اند، طلا و جواهر فروشان  نه‌تنها عملاً فروش و درآمدی ندارند  بلکه به شکلی کم‌سابقه با هجوم فروشندگان سکه و طلاهای خانگی مواجه شده‌اند، از سکه‌های گرمی و بهار آزادی گرفته  تا طلاهای شکن و مصرفی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کرونا باعث فروش طلای شهروندان شد

چراییِ تمایل شهروندان به فروش طلا (با وجود زیان‌ده بودن نسبی آن)، اغلب ناشی از مشکلات و مسائل اقتصادی مانند به تعویق افتادن اجاره‌بها، برگشت خوردن چک‌های ضمانتی، سررسیدها و بدهی‌هایی است که اغلب شهروندان و صنوف، معمولاً با پیش‌بینی کسب درآمد از ماه‌های پایانی سال، آن‌ها را به ماه‌های ابتدایی سال موکول می‌کردند.

تعطیلی‌های ناگزیر متأثر از کرونا، معادلات و پیش‌بینی‌های اقتصادی بسیاری از مردم و صاحبان مشاغل را بر هم زد و حال، بسیاری ناچار به فروش اندوخته‌ها و سپرده‌ های فیزیکی خود مانند طلا و سکه شده‌اند.

در این میان اما برخی طلا و جواهرفروشان که نه‌تنها درآمدی نداشته‌اند، بلکه متحمل ضرر و زیان‌های ناشی از شرایط کرونایی بوده‌اند، اکنون با کاهش سرمایه نقدی و اندوخته نقدینگی روبه‌رو و ناتوان از خرید طلا و جواهر شده‌اند.

طلافروشی‌ها نقدینگی لازم  برای خرید ندارند

 رئیس اتحادیه طلا و جواهرفروشان شیراز در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها در دوران رکود و تعطیلی هستند، می‌گوید: در این شرایط تعداد قابل‌توجهی از شهروندان ناچار به فروش طلاهای خود شده‌اند، اما واقعیت آن است که میزان نقدینگی طلافروشان نیز محدودیت‌‌هایی دارد و با توجه به تعطیلی تقریبی  ۵۰ روزه طلافروشان و همچنین عدم فروش در ۱۵ روز اخیر، برخی از طلافروشان با محدودیت برای خرید طلا از مشتریان روبه‌رو شده‌اند.

سید محمد حسین مستغنی با بیان اینکه میزان نقدینگی طلافروشان برای خرید طلا از شهروندان محدودیت ‌هایی دارد، می‌افزاید: در این شرایط با توجه به اینکه عملاً ورودی نقدینگی به طلافروشی‌ها نزدیک به صفر شده و اغلب نیز خروجی نقدینگی به دلیل خرید طلا بوده است، طبیعی است برخی طلافروشی ‌ها مشکل نقدینگی برای خرید طلا از شهروندان داشته باشند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز در ادامه با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد فروش طلافروشی‌ها در بازه‌های زمانی  مانند اعیاد مذهبی و ملی است، می‌گوید: در این شرایط و در هنگامه ماه‌های مبارک رجب و شعبان و هچنین عید نوروز که بازه پیک فروش طلافروشی‌ هاست، به سبب شیوع اپیدمی کروناویروس، رونق کسب‌وکار طلافروشی ‌ها از بین رفت.

محمد حسین مستغنی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی طلافروشی ‌ها معمولاً چندماه از سال را بدون فروش و کسب سود سپری می‌کنند و در مناسبت‌ها و اعیاد است که می‌توانند فروش و درآمد داشته باشند، می‌افزاید: متاسفانه در دو ماه گذشته، طلافروشان نه‌تنها نتوانستند زیان ماه‌های گذشته را جبران کنند، بلکه به سبب تعطیلی‌های ناگزیر، متحمل ضرر و زیان بیشتری هم شدند.

مستغنی معتقد است ضرر و زیان طلافروشان در سال گذشته، «بیش از حد» بود و بسیاری از طلافروشان بخش قابل‌توجهی از سرمایه خود را از دست دادند.

تعطیلی خودخواسته 

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز در ادامه با اشاره به تعطیلی حدوداً دوماهه طلافروشی‌های شیراز می‌گوید: در جلسه اخیر اتحادیه، بسیاری از طلا فروشان شیرازی اعلام کردند مغازه‌های خود را همچنان تعطیل نگه خواهند داشت.

محمد حسین مستغنی سپس با بیان اینکه در شرایط تعطیلی کسب‌وکارها به خاطر شیوع کرونا، هیچ ارگانی هیچ‌ گونه کمک و تسهیلاتی مانند بیمه بیکاری و... برای صنف طلافروشان در نظر نگرفته‌ است، می‌افزاید: مطمئنیم در ادامه نیز هیچ‌گونه کمکی از جانب دولت به صنف طلافروشان نخواهد شد.

سال سختی در انتظار  است

مستغنی در ادامه با اشاره به اینکه معمولاً نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی درباره روند تحولات جهانی درباره قیمت طلا و دیگر بازارهای سهام داشت، می‌گوید: در شرایط شیوع کرونا بسیاری در جهان سرمایه‌های کاغذی خود را به سمت سرمایه‌های فیزیکی مانند طلا بردند و همین موضوع سبب شد که قیمت جهانی طلا به بالاترین حد خود از سال ۲۰۱۳ (۱۷۳۰ دلار به ازای هر اونس) برسد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز با اشاره به اینکه هر عاملی همچون افزایش بهره بانکی در آمریکا، مثبت‌شدن تراز بازار سهام ‌های جهان و حتی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا (در آذرماه ۹۹) می‌تواند بر قیمت جهانی طلا اثرگذارباشد؛ می‌افزاید: با این حال و با وجود آنکه نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی برای قیمت طلا داشت، اما به نظر می‌رسد در سال پیش‌رو سال سختی در انتظار بسیاری از کسب‌وکارها و به‌تبع آن طلافروشان نیز باشد؛ به‌ویژه آنکه به دلیل توقف بسیاری از کسب‌وکارها چرخش سرمایه کمتری وجود دارد که به سمت خرید طلا هدایت شود.

گزارش: احسان اکبرپور

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جهان نقدینگی ویروس طلا کروناویروس رئیس اتحادیه طلا و جواهر طلا و جواهر فروشان برای خرید طلا فروشان شیراز طلافروشی ها شیوع کرونا کسب وکارها فروش طلا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۲۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی

تنش‌های سیاسی در جهان همچنان بیشتر از مباحث اقتصادی و عرضه و تقاضا بر روی بهای نفت در بازار جهانی تاثیر می‌گذارد. بیم و امید‌ها برای رسیدن به توافق صلح میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی و استقرار آتش بس دائمی در غزه که می‌تواند بار دیگر ثبات را به خاورمیانه بازگرداند، بهای طلای سیاه را امروز در بازار انرژی تحت تاثیر قرار داد. 

به گزارش الجزیره، عدم قطعیت در توافق آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی باعث تغییرات جزئی بهای نفت در معاملات امروز بازار جهانی شد. 

بر این اساس، بهای نفت برنت دریای شمال با ۳۷ سنت افزایش به ۸۳ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با همین میزان افزایش، ۷۸ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. 

در معاملات هفته گذشته بازار جهانی، نفت برنت ۷ درصد و نفت وست تگزاس اینترمیدیت ۶.۸ درصد سقوط را به دلیل داده‌های آماری ضعیف درباره ایجاد شغل در آمریکا و زمانبندی برای کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزور (بانک مرکزی آمریکا) تجربه کردند. 

گرچه مقامات صهیونیست تاکنون درباره پذیرش توافق صلح از سوی حماس اظهار نظر رسمی نکرده اند، اما برخی منابع از احتمال رد شدن این مسئله از سوی تل آویو اقدام به گمانه زنی کرده اند. این موضوع یعنی ادامه تنش‌ها در خاورمیانه و تاثیر مخرب آن بر بهای نفت در بازار جهانی.

در حوزه اقتصاد، داده‌های آماری درباره اقتصاد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت خام جهان امیدوار کننده بوده است که همین امر می‌تواند به تقویت تقاضا در بازار انرژی منجر شود.

مترجم: ابوالفضل هاشمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • ‌برپایی تورهای شهروندی عمران و پیشرفت در شیراز
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • جنجال پلمپ طلا فروشی‌های اعتصابی مشهد | آقای فرماندار شاکی شد | مگر بنده حق ندارم ورود کنم؟
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • ادعای هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه یزد صحت ندارد
  • ۷ میلیارد کلاهبرداری تحت عنوان غصب عناوین انتظامی و قضایی