Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@03:43:35 GMT

ذخیره سد اکباتان همدان ۴۰ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۰۹۳۶

ذخیره سد اکباتان همدان ۴۰ درصد کاهش یافت

گروه استان‎‌ها- وجود منبع آبی پایدار مسئله‌ای مهم برای شهرستان همدان است، موضوعی که از دو دهه پیش مطرح شده و امسال باوجود کاهش بارندگی حساس‌تر شده و ذخیره سد اکباتان همدان ۴۰ درصد کاهش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  همدان ، تنش کم آبی دامن استان سرسبز همدان را گرفته و گرمی هوا و کمبود منابع آبی پایدار هم بر نامساعدی شرایط افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند مرکز استان دارای سد ذخیره آب است اما گسترش شهر، مهاجرت قابل توجه و افزایش جمعیت سبب شده تا مسئولان استان از دو دهه پیش به فکر تأمین منبع آبی مطمئنی برای مواقع بحرانی باشند.

مسئله انتقال آب از سد تالوار به همدان که در سال 1383 کلید خورد؛ پس از سال‌ها توقف و کم توجهی در چند سال اخیر دنبال شده و قرار شد مسیر پروژه تغییر یابد.

امروز تأمین منبع آبی پایدار برای همدان مسئله اساسی استان است زیرا به گفته مسئولان منبع اصلی آبرسانی به همدان تنها 60 درصد آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در این‌ باره می‌گوید: از ابتدای سال تاکنون 110 میلی‌متر بارزندگی در استان رخ داده و کاهش بارندگی‌ در 50 سال اخیر کم‌نظیر بوده است.

سید هادی حسینی بیدار با اشاره به کاهش 44 درصدی بارندگی می‌افزاید: متوسط بارندگی در استان همدان 233 میلی‌متر است در حالی‌ که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 414 میلی‌متر بوده است.

پروژه آبرسانی به 70 روستای یزد با حضور وزیر نیرو افتتاح شد توضیحات شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص حق‌آبه تالاب‌ها وزیر نیرو: رینگ آب شهری یزد زمینه رضایت مردم از کیفیت آب را فراهم می‌کند

وی اعلام می‌کند: مقدار بارندگی امسال نسبت به متوسط بلند مدت 40 ساله 31 درصد کاهش داشته و 60 درصد سد اکباتان برابر با 19 میلیون مترمکعب پر است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان همدان می‌گوید: سد آبشینه هم به عنوان "دومین منبع آبی شهرستان همدان" 3.6 میلیون مترمکعب آب دارد.

حسینی بیدار با اشاره به سخت بودن شرایط موجود می ‌افزاید: در سال 86، یک‌هزار و 950 لیتر آب تولید می‌شد، اما امسال 250 لیتر کاهش یافته در حالی‌ که به دلیل مهاجرت، افزایش جمعیت هم داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه مردم همدان نسبت به الگوی مصرف آب 50 لیتر بیشتر مصرف می‌کنند، بیان می‌کنند: برای هر نفر در خانوار 150 لیتر آب در نظر گرفته شده در حالی‌ که 197 لیتر مصرف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آبفا استان همدان از اقدام ویژه برای تأمین آب مورد نیاز نیروگاه شهید مفتح هم خبر داده و می‌گوید: 650 لیتر در ثانیه پساب فاضلاب با کیفیت مطلوب در اختیار نیروگاه قرار گرفته و قرار است به پتروشیمی هگمتانه و شهرک صنعتی ویان هم داده شود.

حسینی بیدار اعلام می‌کند: امکان انتقال پساب به همه صنایعی که در مسیر جاده همدان - تهران واقع شده وجود دارد و در شهرهای رزن، نهاوند، اسدآباد و تویسرکان هم به شرط وجود سرمایه‌گذار، امکان چنین کاری هست.

وی می‌گوید: خط انتقال تصفیه‌خانه فاضلاب فامنین هم انجام شده و به 36 روستا هم با تانکر آبرسانی می‌شود و ممکن است تا 160 روستا افزایش یابد‌.

حسینی بیدار با اشاره به اقدامات انجام شده برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم اعلام می‌کند: نزدیک به 500 میلیارد تومان پروژه در روستاها در دست اجرا قرار دارد.

انتهای پیام/744/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حسینی بیدار استان همدان منبع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد

معاون آب منطقه‌ای خراسان شمالی با تاکید بر اینکه سهم سدهای استان از بارش اخیر ناچیز بوده است، گفت: میزان ذخیره آب به نسبت مدت مشابه سال قبل کمتر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای خراسان شمالی، وحید واسطه اظهار کرد: بارندگی اخیر در این استان تأثیر چندانی بر ذخایر سدها نداشته و در مجموع ۵۱۰ هزار متر مکعب آب وارد سدهای استان شده است.

وی افزود: بیشتر روان‌آب ایجاد شده بر اثر بارندگی در مناطق خارج از حوضه آبریز سدها بود و در سایر بخش‌ها نیز بارندگی روی داده در استان به صورت ملایم بوده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با وجود بارش‌های بهاره در استان، میزان بارندگی از ابتدای سال آبی تا کنون بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاه‌های شرکت آب منطقه‌ای، حدود ۲۱۰ میلی‌متر بوده که در مقایسه با بارندگی میانگین بلند مدت استان که حدود ۲۲۰ میلی‌متر بوده، حدود ۴ درصد کمتر است.

واسطه ادامه داد: بارندگی‌ها از ابتدای سال جاری رشد مناسبی نسبت سال قبل داشته که در حوزه نیاز اراضی کشاورزی استان مؤثر بوده است.

وی با اشاره به شرایط نامساعد ذخایر سدهای استان با توجه به کم بارشی طی چند سال اخیر، تصریح کرد: در شرایط کنونی ۲۲ درصد حجم مخازن سدهای استان آب دارد و ۷۸ درصد این مخازن خالی است.

وی تصریح کرد: این مقدار ذخیره آب در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته نیز کمتر است که این شرایط، ضرورت توجه بیشتر به مدیریت مصرف را خاطرنشان می‌سازد.

کد خبر 751183

دیگر خبرها

  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای استان کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • حجم ذخیره آب مخازن سد‌های کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • عکس‌| برخورد گرم علی دایی با اهالی اکباتان؛ ذوق‌زدگی یک کودک از دیدار با شهریار
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • حجم ذخیره آب سد رئیس‌علی دلواری به ۵۳ درصد رسید
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت